Nov 8, 2013

Lempinimistä

Mulla on outo tapa keksiä lempinimiä muksuille. Ei pelkästään sellaisia oikeista nimistä johdettuja vaan täysin tuulesta temmattuja.

Työnimet on tietenkin ollut käytössä kaikille. Esikoinen oli Bönis, koska jossain vaiheessa raskautta sikiö oli kutakuinkin kahvipavun kokoinen (kaffeböna). Valokuvat lapsista ovat tietokoneella edelleen bönisbilder (papukuvat) -nimisessä kansiossa. Tyttären kohdalla olimme aivan pomminvarmoja, että taas tulee poika. Työnimeksi tuli varsin sukupuolivärittynyt Jügge (Jürgen). No eihän siitä mitään poikaa sitten tullut. Tämä uusin tapaus oli Bullen (Pulla). Se oli diktaattorimainen päätös tyttären suusta ja sitä ei menty muuttamaan.

Työnimien käyttö hiipuu aina jossain vaiheessa. Lempinimet sen sijaan, niitä on sitten paljon ja ne ovat aktiivisessa käytössä.

Esikoisen lempinimiä on eniten, koska ensimmäinen saa aina parhaimman palvelun vaikka kuinka yrittää vanhempana olla tasapuolinen. Sitä paitsi hänellä on aika puolellaan. Näitä lempinimiä on Reiska, Raipe, Rajmånd, Dude, Killen ja Pysen vain muutamia mainitakseni. Dude on melko ahkerassa käytössä kuten on Reiskakin.

Tyttärelle nimiä on vähemmän. En tiedä miksi. Ehkä tytölle on vaikeampi keksiä lempinimiä. Ehkä en ole vain jaksanut keksiä niitä hänelle. Oikeastaan niitä on vain yksi: Limppu. Toisen keksin juuri äsken ja Lissu saikin sääliviä katseita riemun kiljahdusten saattelemana. Hyvä lempinimi siis.

Kuopuksen ristin äsken Stiguksi. Koska Stigu on just hyvä lempinimeksi lapselle. Kassu on myös ollut käytössä jo pari päivää, mutta se ei napsahda samalla tavalla mun suussa. Sitä paitsi se ei ole mun keksimä, joten eihän se voi olla hyvä. Eihän. Lapsiparka, ei tiedä mihin perheeseen päätti syntyä.

Lapsille kollektiivisia nimiäkin on. Skidit, muksut ja skloddit, nämähän ovat käytössä monessakin perheessä kun vanhemmat puhuvat lapsistaan aikuisseurassa. Mulla on tietenkin myös omia tähänkin tarpeeseen. Urpot, termiitit, termarit ja terroristit.

Koska tässä perheessä minä päätän lempinimet. Muut perheenjäsenet päättävät sitten oikeat nimet.

No comments:

Post a Comment